Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Mým národům (než pojedou na dovolenou)!

Copak se stalo tak závažného, že premiér dostal možnost promluvit v nejexponovanějším čase a bez oponentury v televizi a rozhlase? Foto: ČTK
Copak se stalo tak závažného, že premiér dostal možnost promluvit v nejexponovanějším čase a bez oponentury v televizi a rozhlase? Foto: ČTK

Komentář Filipa Rožánka: Více než dva miliony lidí si ve středu pustily mimořádný televizní projev předsedy vlády Petra Fialy. Další statisíce ho slyšely v rádiu anebo sledovaly prostřednictvím sociálních sítí a zpravodajských webů.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Není divu: když ústavní činitel a představitel výkonné moci ve státě oznámí, že potřebuje bezprecedentní mediální prostor kvůli důležitému sdělení, vyvolává to zvědavost i obavy. Zvlášť v době, kdy jednou z vládních stran cloumá skandál, ministr školství podal demisi a opozice volá po sesazení ministra vnitra.

Takže se logicky nabízelo, že ohlásí rekonstrukci vlády nebo nějaký ústavní krok. Anebo snad má nějaké nové závažné stanovisko k válce na Ukrajině? Přerušujeme diplomatické vztahy s Ruskem? Někdo se pokusil o kyberútok na kritickou infrastrukturu? Nebo snad bude další nouzový stav?

Ne, nestalo se ani jedno. Čtvrthodinový referát

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Petr Fiala

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější