Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Bistro N: Mexická polévka z trojplechovčí, co je výborná, když je člověk nemocný

Mexická polévka z trojplechovčí se výborně hodí, když je člověk nemocný. Foto: Adam Hecl, Deník N
Mexická polévka z trojplechovčí se výborně hodí, když je člověk nemocný. Foto: Adam Hecl, Deník N

„Velikou výhodou tohoto receptu je, jak už název napovídá, že je velmi rychlý. Jsou v něm ingredience, se kterými není žádná práce, tudíž se po uvaření můžete zase vrátit k tomu, co jste dělali předtím, třeba k jiné práci,“ říká redaktor Adam Hecl.

Na konceptu polévek se mi líbí, že mám prostě hromadu více či méně husté tekutiny, kterou kdykoliv dám do ledničky a pak zase vytáhnu, dám na sporák, a vždycky chutná dobře. Zvlášť když jsem nemocný, dělám si právě mexickou polévku z trojplechovčí.

Když jsem ještě bydlel s rodiči, říkali jsme jí ale jinak. Ten název je sice vtipný, ale zároveň trochu nechutný. Řekněme, že to souvisí s vlastností této pálivé polévky: A tudíž, že vám spolehlivě pročistí nosní dutiny.

Velikou výhodou tohoto receptu je, jak už název napovídá, že je velmi rychlý. Samozřejmě

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Bistro N

Jídlo a gastronomie

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější