Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Jak Saki seděl na kultuře. Redl poslal Polčákovi životopis svého člověka, ministryně ze STAN z něj udělala náměstka

Martin Sankot v roce 2012, kdy byl na pozici náměstka ministryně kultury. Foto: ČTK
Martin Sankot v roce 2012, kdy byl na pozici náměstka ministryně kultury. Foto: ČTK

Na podzim roku 2011 poslal zlínský byznysmen Michal Redl, který je nyní stíhaný v kauze Dozimetr, podle policie životopis neznámého Martina Sankota místopředsedovi Starostů a nezávislých Stanislavu Polčákovi. Krátce nato hnutí vybralo na post ministryně kultury Alenu Hanákovou, která vzápětí jmenovala svým ekonomickým náměstkem právě Sankota. Ten se však objevuje i v aktuální kauze – údajná zločinecká organizace kolem Redla jej chtěla nedávno prosadit na post ekonomického ředitele dopravního podniku. Sankot navíc opakovaně navštěvoval Redlovy byty v centru Prahy a vysloužil si přezdívku „Saki“.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Europoslanec Stanislav Polčák počátkem týdne pozastavil své členství ve STAN a zdůvodnil to tím, že jeho známost se stíhaným podnikatelem Michalem Redlem hnutí ubližuje. I když vztah se stíhaným podnikatelem stále popisuje jako „společenský“, kauza Dozimetr ukazuje, že kromě společné dovolené v rakouských Alpách Redl s Polčákem zřejmě řešil obsazování důležitých postů.

To se ukázalo

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kauza Dozimetr

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější