Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zima dostal půl milionu od někdejšího Babišova konkurenta. Přes novou firmu chce sám sobě zajišťovat kampaň

Tomáš Zima dostal půlmilionový dar na prezidentskou kampaň od podnikatele Jiřího Malúše. Ten byl v minulosti významným hráčem v zemědělství, v roce 2009 ale jeho koncern Agropol koupil Andrej Babiš. Bývalý rektor Univerzity Karlovy si také několik týdnů před zahájením boje o Hrad založil firmu. Potvrdil, že přes ní možná bude zajišťovat některé služby v kampani.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Tomáš Zima oznámil kandidaturu na prezidenta koncem května. Necelé dva týdny poté se na jeho transparentním účtu objevil první významný dar. Půlmilionem korun bývalého rektora Univerzity Karlovy podpořil podnikatel Jiří Malúš, někdejší majitel zemědělského holdingu Agropol.

„Profesora Zimu znám asi sedmadvacet let, je to můj kamarád. Máme spolu velice dobrý vztah a vzhledem k tomu, že jsme každý z jiného oboru, tak jsou naše společné obědy, na které pravidelně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější