Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Když se z Půlnoční bouře stane Jitřní záře

Jak se v Česku žije alternativním rodinám? I na to zkouší odpovědět Jitřní záře. Foto: Voyo
Jak se v Česku žije alternativním rodinám? I na to zkouší odpovědět Jitřní záře. Foto: Voyo

Zdánlivě žijeme v době nekonečných možností. Jenže když někdo chce žít až příliš po svém, tvrdě narazí. O tom, ale také o nejpalčivějších rodičovských otázkách je nový seriál televize Voyo Jitřní záře, který startuje v pátek 10. června.

VOD platforma Novy přichází s další minisérií o silných českých osudech. A že už jich letos bylo. S Případem Roubal Jitřní záři spojuje více či méně problematické zapojení policie, se seriálem Guru ezoterické prostředí, z nějž hrdinové vzešli, s Ivetou pak křehkost a zároveň za ní skrytá neústupnost hlavní hrdinky.

Všechny nové Voyo seriály pak chytře zpracovávají témata mediálně dosti známá, na která v době jejich vzniku měl názor snad každý. A všechna tato témata byla také vděčným objektem zájmu bulvárních médií (včetně tehdejší Novy). Spojuje je ale i to, že Voyo v seriálech nahlíží za fasádu rychlých soudů a povrchních prvních dojmů a dává prostor samotným hrdinům.

Podstata událostí byla zachována

Jitřní záře se vrací k někdejšímu případu alternativně žijící rodiny, která se dostala do střetu se systémem. Volnou předlohou seriálu se stal medializovaný případ dívky pojmenované Půlnoční bouře. Tvůrci ale přiznávají, že nejde o přesný

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější