Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Punčák: Nejsem nepříjemná, jen trošku divná, říká Ziwe, nová hvězda americké politické satiry

Ziwe - královna Ameriky. Foto: Showtime
Ziwe – královna Ameriky. Foto: Showtime

Ziwe – dvě slabiky, které nejspíš zná už každý v Americe. A pomalu, ale jistě i za oceánem. Z autorky píšící pro televizní programy zaměřené na humor a satiru, publicistky a fejetonistky se po téměř deseti letech psaní a produkce vlastních online skečů stala celebrita s vlastní eponymní komediální show v produkci A24 a ShowTime. Proslavily ji hlavně bizarně konfrontační rozhovory, které tematizují rasové otázky a aktuální politickou problematiku USA.

„Ty máš teď jeden z nejpopulárnějších televizních pořadů, o němž lidé říkají, že mu dominuje tvůj styl rozhovorů, který je řekněme dost zvláštní…,“ uvádí populární moderátor The Daily Show Trevor Noah svého hosta, komičku a autorku Ziwe. A ta promptně odpovídá, že její styl není ani tak zvláštní, jako je spíš ona sama divná.

Když Noah shrne dosavadní úspěchy Ziwe: cestu od YouTube kanálu přes její rozhovory na Instagramu, které diváci masivně hltali během pandemie, až po vlastní televizní pořad, poukáže na to, že hosti, které zpovídá – od jejích přátel, kolegů až po áčkové celebrity, občas vypadají jako naprostí idioti.

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Feminismus

Punčák

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější