Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Válka na Ukrajině v digitálním světě: ulovte se svým traktorem vlastní ruský tank

Odtáhněte si vlastní tank ve hře Ukrainian Farmy. Foto: Ukrainian Farmy
Odtáhněte si vlastní tank ve hře Ukrainian Farmy. Foto: Ukrainian Farmy

Ruský útok na Ukrajinu nezůstal bez odezvy ve virtuálních světech digitální zábavy. Ovlivnil jak ukrajinské vývojáře, tak ruské a běloruské hráče. Jak válka na Ukrajině rezonuje (nejen ukrajinským) herním průmyslem?

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Akční RPG adventura Horizon Forbidden West nemá ani na druhý pohled nic společného s Ukrajinou a tamním konfliktem. Hra, která letos v únoru navázala na úspěšného předchůdce Horizon Zero Dawn, se odehrává až v 31. století.

Postapokalyptickou americkou krajinu tu ovládla obrovská mechanická stvoření a vytlačila člověka z vrcholu potravního řetězce. Z lidí se opět stali lovci a sběrači, plížící se zarostlými ruinami někdejší civilizace.

Žádný Hadí ostrov, Putin ani ruské válečné lodě. Přesto měla herní média už dvě příležitosti tuto hru a tamtu válku spojit.

Poprvé ještě v únoru, když se v kyjevském metru

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Videohry

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější