Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Hokejová Sparta klouže do propasti. Drsňák Krupp může dopadnout jako mluvka Stramaccioni

Hokejisté Sparty a jejich trenér Uwe Krupp jsou blízko vyřazení. Foto: Ondřej Deml, ČTK
Hokejisté Sparty a jejich trenér Uwe Krupp jsou blízko vyřazení. Foto: Ondřej Deml, ČTK

Hokejisté pražské Sparty jsou jediné utkání od vyřazení z předkola extraligového play-off. V sérii na tři vítězné zápasy prohrávají 0:2 s Vítkovicemi. Pokud se jim nyní nepodaří třikrát vyhrát, je možné, že se rozloučí německý kouč Uwe Krupp.

Sparta v pondělí i v úterý večer ve Vítkovicích shodně prohrála 1:2. V druhém utkání dokonce vedla, soupeře přestřílela, ale narážela na hráz v podobě reprezentačního gólmana Patrika Bartošáka. Otočit výsledek série z 0:2 je velmi těžké i proto, že předkolo play-off na rozdíl od čtvrtfinále, kde se hraje na čtyři vítězné duely, končí už po třech vyhraných zápasech.

Může s koncem sezony skončit ve Spartě i Krupp? Loni 2. května podepsal smlouvu na dva roky. „Dlouhou dobu se zdálo, že určitě bude pokračovat. Teď už to tak jisté není, i když vedení Sparty by asi hlavního trenéra neměnilo. Jde o to, zda německý kouč nebude chtít po roce odejít sám,“ říká zdroj Deníku N znalý poměrů v hokejové Spartě.

„Mělo údajně i dojít k určité názorové rozepři mezi majitelem a šéfem klubu Petrou Břízou a Kruppem. Ovšem před play-off se to nechalo být kvůli koncentraci na vrchol sezony. Po jejím skončení se může stát, že Krupp dostane

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hokej

Sport

V tomto okamžiku nejčtenější