Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pekarová Adamová jako terč pro opozici. „Brnkají na strunu závisti,“ reaguje šéfka Sněmovny

Ilustrace: Petr Polák
Ilustrace: Petr Polák

Předsedkyně Poslanecké sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se v posledních měsících stává významným terčem obou opozičních hnutí. Plyne to jak z veřejných vyjádření, tak i facebookových dat. Hnutí ANO či SPD si ji za terč vybrala například kvůli vyjádření, že lidé mají v souvislosti s ekonomickou krizí šetřit. Prezident se pak přidal kvůli jejím výrokům o opozici.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Opoziční hnutí ANO i SPD jsou od začátku volebního období tvrdými a nesmlouvavými kritiky vlády Petra Fialy (ODS). Po vypuknutí války se snaží razit příběh, že vláda šetří na českých občanech, je nečinná a lidem nijak nepomáhá. Vedle tohoto hlavního sdělení pak opoziční politici mají i několik konkrétních terčů, do kterých se strefují.

Jedním z nejviditelnějších je předsedkyně dolní komory Markéta Pekarová Adamová. Opozice se soustředí na některá její konkrétní prohlášení, snaží se také vykreslit údajné odtržení předsedkyně TOP 09 od problémů běžných občanů.

Jak ukazují facebooková data, taková sdělení jsou efektivní a různé statusy opozičních politiků o Pekarové Adamové se v posledních týdnech řadí mezi velmi sdílené. Dva nejhojněji šířené příspěvky získaly přes

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Sociální sítě

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější