Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Je čas umřít,“ nařídil střelec vystrašeným dětem. Žák, který v Uvalde přežil, řekl, co se dělo uvnitř

Žena s nápisem „Nezapomeňme jejich jména“ a holčička s hračkou v ruce uctívají památku 21 obětí střelce, který zabíjel v texaském městě Uvalde. Foto: John Lamparski, Reuters
Žena s nápisem „Nezapomeňme jejich jména“ a holčička s hračkou v ruce uctívají památku 21 obětí střelce, který zabíjel v texaském městě Uvalde. Foto: John Lamparski, Reuters

Odemčené dveře do školy a žádný odpor od policisty, který ji měl chránit. Rodiče, kteří se snažili dostat dovnitř, aby střelci zabránili v zabíjení, ale nepustili je tam. Policie, která přijela po hodině. Nové informace o průběhu střelby v texaském Uvalde ukazují na možné znepokojivé selhání policie.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Velká cedule na cihlové zdi až do úterý vítala nápisem Vítejte v Robbově základní škole. Kvůli většinově hispánské populaci města Uvalde je pozdrav ve dvou jazycích, anglicky i španělsky.

Dnes před ní stojí 21 křížů, každý se jménem dítěte nebo učitelky, které zemřely při útoku střelce. Lidé tam nosí květiny, vzkazy, hračky i balonky a za dva dny jich tam je tolik, že název školy za nimi skoro není vidět.

Kdo někdy pohřbíval blízkého, ví, že dny před pohřbem jsou

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hromadná střelba

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější