Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

První dojmy z Cannes: Tom Cruise se ohlíží za Top Gunem se zjihlým srdcem

Tom Cruise se vrací! Foto: Cinemart
Tom Cruise se vrací! Foto: Cinemart

Tom Cruise ovládl festival v Cannes s návratem kultovního Top Gunu. Uvedena už byla i zombie komedie Final Cut. Dojmy z filmů uváděných ve světových premiérách se mísí s panoptikem nejslavnějšího světového festivalu. Kde to pravé kino je často k vidění přímo na ulici.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Žádné velké reklamy. Žádný rachot supersportů. Na první pohled to v Cannes letos není tak nablýskané jako dřív. Na bulváru Croisette, který je na jedné straně osazen moderním festivalovým centrem s obřími kinosály a na té druhé honosnými hotely, je nezvyklý klid. Jedinou filmovou reklamní instalací je helma ke snímku Top Gun: Maverick. Vyhlášený hotel Carlton je v renovaci.

Stěhuje se snad nejslavnější filmový festival do metaversa? Ještě ne, protože staré páky zlatého věku Hollywoodu ještě neřekly poslední slovo. Alespoň Tom Cruise

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Filmový festival v Cannes

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější