Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Úvaha nad morálkou a právem v tom našem novém báječném průhledném světě

Aby se nám to celé tak nějak nepokazilo… Ilustrační foto: Adobe Stock
Aby se nám to celé tak nějak nepokazilo… Ilustrační foto: Adobe Stock

Komentář Petra Koubského: Na obou stranách Atlantiku se v těchto dnech chystají politické změny, které souvisejí s větší průhledností světa, způsobenou digitálními technologiemi. Jestli si jich nebudeme všímat, může se nám to hodně vymstít.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Padne-li v USA verdikt Roe vs. Wade, který prozatím znemožňuje státům Unie přijmout důsledné protipotratové zákony, vrátí se americká společnost po této stránce do roku 1973. Jenže ne tak docela, protože od té doby je mnoho věcí jinak; nevstoupíš do stejné řeky. Změnilo se postavení žen v celé západní společnosti, jejich přístup k pracovní kariéře, většinový postoj k sexu (což je koneckonců způsob, jak se dělají děti, tedy v této věci velmi relevantní). To všechno hraje velkou roli. Je tu ale ještě jeden aspekt, na který se nesmí zapomínat: digitální technologie.

Upřímně řečeno, všechny diskuse o tom, zda nám internet sebere soukromí, jsou smutně legrační tím, jak se naprosto míjejí s podstatou věci. Nesebere nám je, protože

Dobří přátelé vám sdílejí kvalitní informace

kerray@... vám daruje následující článek Deníku N, který je jinak za platební bránou. Přečtete si ho zdarma jen po zadání vašeho e-mailu, který slouží jako ochrana před šířením našeho obsahu bez kontroly. Váš e-mail bude použit pouze pro odemčení článku a nabídku zvýhodněného předplatného. Pokud ji ani po měsíci nevyužijete, smažeme ho z databáze. Možnost odemykat placené články Deníku N mají všichni členové Klubu N.

Můžete také .

Lidská práva

Názor

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější