Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Video týdne: Jak Kanye West balancuje mezi uměním a výhrůžkami smrtí

Kanye West při vystoupení v Chile v roce 2011. Foto: Wikimedia Commons, rodrigoferrari (CC-BY-SA-2.0)
Kanye West při vystoupení v Chile v roce 2011. Foto: Wikimedia Commons, rodrigoferrari (CC-BY-SA-2.0)

Kanye West je Dr. Jekyll a pan Hyde současné popkultury. Soudobým princem rapu je hudebník, který veřejně šikanuje svou exmanželku Kim Kardashianovou a vyzývá svou silnou fanouškovskou základnu k nenávisti proti jejímu současnému příteli Peteu Davidsonovi. Ten díky tomu dennodenně čelí výhrůžkám smrtí. Kanye West ve svém březnovém videoklipu k singlu Eazy Davidsona pohřbívá zaživa a stíná mu hlavu. Kam až lze v showbyznysu zajít?

Přes své problematické chování je Kanye West stále uctíván jako jeden z historicky nejlepších umělců. Existuje hranice nepřijatelného chování celebrit? Nebo jsou natolik vzdálené realitě zbytku společnosti, že jejich chování i životy vnímáme jen jako další reality show?

Kdo je Kanye West? Držitel 24 hudebních ocenění Grammy, kandidát na prezidenta Spojených států amerických, jeden z nejbohatších černochů na světě, třetí komerčně nejúspěšnější rapper v historii a jeden z nejprodávanějších mužských hudebníků všech dob.

A také uznávaný módní návrhář, režisér, designer, držitel 272 ocenění napříč uměleckými obory a hudebník, který si je svým talentem tak jistý, že se v roce 2007 doslova vsadil o celou svou hudební kariéru a vyhrál.

Každá strana má dvě mince

Obdivuhodným úspěchům kontruje umělcova druhá tvář. Kanye West řekl, že si myslí, že otroctví byla volba, na svém Twitteru publikoval fotografie, na kterých močí na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hudba

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější