Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Výtku chápu, ale nesouhlasím s ní.“ Fiala na prvním výjezdu do krajů hájil vládní politiku

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Diskusí s občany v Čelákovicích vyvrcholila cesta premiéra Petra Fialy (ODS) po Středočeském kraji. Poprvé od nástupu do funkce se šéf občanských demokratů vydal na návštěvu regionů, kde musel obhajovat například i českou pomoc Ukrajině a uprchlíkům. „Dáváme jim šanci, aby se mohli bránit,“ reagoval Fiala na jeden z kritických dotazů. Cesty po regionech chce premiér absolvovat pravidelně.

Malý sál muzea v Čelákovicích je v pondělní podvečer zcela naplněný. Zhruba sedm desítek lidí čeká, až mezi ně zavítá předseda vlády Petr Fiala. Právě tady totiž premiér uzavírá svou cestu po Středočeském kraji, jejímž posledním bodem je právě diskuse s občany.

Fiala na setkání přijíždí přímo z kontroly stavby mostu přes Labe, a to v doprovodu ministra dopravy Martina Kupky a místopředsedy Sněmovny Jana Skopečka. Sice s mírným zpožděním, ale v dobrém rozpoložení. Ostatně je mezi svými, programu v muzeu se účastní i místní představitelé ODS.

Hned první dotaz z publika ale ukazuje, že takříkajíc zadarmo toto setkání premiér nedostane. „Byl jsem poměrně tradiční volič ODS, v posledních volbách jsem vás nevolil. Byl to důsledek mého rozladění nad daňovým populismem, který ODS předvedla ve Sněmovně v lednu 2020,“ říká muž. Vadilo mu, že občanští demokraté zvedli v minulém roce ruku pro zrušení superhrubé mzdy.

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Rozhodnutí ODS, které kritizovala řada expertů, ale premiér Fiala

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější