Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PPF banka v druhém roce pandemie zvýšila zisk. Kvůli válce na Ukrajině omezuje operace v rublech

Společnost PPF banka patří do skupiny PPF Group. Foto: Ludvík Hradilek, DeníkN
Společnost PPF banka patří do skupiny PPF Group. Foto: Ludvík Hradilek, DeníkN

PPF bance spadající do skupiny zesnulého miliardáře Petra Kellnera se oproti předchozímu období zvýšil v loňském roce čistý zisk o 600 milionů korun na 1,747 miliardy korun. Vyplývá to z výroční zprávy za rok 2021, kterou má Deník N k dispozici.

Bance se podařilo proti loňskému roku výsledky zlepšit, čistý zisk se ale stále nedostal na úroveň předpandemického roku 2019. Tehdy činil 2,6 miliardy korun.

Ačkoliv se výroční zpráva zabývá výsledky hospodaření z uplynulého roku, vedení společnosti se v ní věnuje i událostem, které nastaly až po jejím uzavření. Generální ředitel Petr Jirásko v ní tak zmiňuje i současnou situaci na Ukrajině.

„Válečný konflikt na Ukrajině, ztráty na lidských životech a ničení obydlí milionů civilních obyvatel, které jsou důsledkem nevyprovokované ruské invaze, nepatří do Evropy 21. století,“ píše v úvodu Jirásko s tím, že se i PPF banka zapojila do pomoci ukrajinským běžencům. Skupina PPF jako celek ale zároveň i nadále provozuje své byznysové aktivity v Rusku, především prostřednictvím skupiny Home Credit.

Jak ale Deník N zjistil z výroční zprávy PPF banky, tento finanční dům kvůli ruské invazi na Ukrajinu

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější