Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Získat svět, ale ztratit duši… Proč Rusové podléhají jiným pokušením než my a čemu dnes musí lidé na Západě odolat

Mnozí Rusové spatřují jediný zdroj své důstojnosti v tom, že jsou občany velkého státu, kterého se všichni bojí. Ilustrační foto: ČTK
Mnozí Rusové spatřují jediný zdroj své důstojnosti v tom, že jsou občany velkého státu, kterého se všichni bojí. Ilustrační foto: ČTK

Komentář Pavla Bratinky: Nesporná podpora agrese mezi obyvateli Ruska je projevem toho, že mnoho Rusů si váží ruského impéria více než lidské podstaty a důstojnosti své i ostatních lidí.

Slovo NATO se dnes ve sdělovacích prostředcích vyskytuje velmi často, ale málokdo si dokáže přesně uvědomit, co ve skutečnosti představuje. To velmi nahrává záměru vytvořit dojem, že jde o nějaký vojenský superstát disponující ohromnou armádou, která je na rozkaz nějakých generálů připravena okamžitě napadnout jiné země.

Na vytváření tohoto obrazu pracovala sovětská a nyní ruská propaganda na plné obrátky od samého vzniku NATO. Jen díky tomu mohla líčit možný vstup Ukrajiny do této aliance jako hrozbu, že se uvedený superstát opět rozroste a získá tak výhodná nástupiště k útoku na sousedy.

My dnes nemusíme prolévat krev jako Ukrajinci, ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

NATO

Názor

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější