Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Konec diplomacie? Putin údajně uvěřil svým konspiracím a teď chce Ukrajině vzít co nejvíc území

Ani pravoslavné Velikonoce, jejichž oslavu dal na odiv, nepřiměly Putina zastavit boje jeho armády na Ukrajině. Foto: Kreml, kremlin.ru
Ani pravoslavné Velikonoce, jejichž oslavu dal na odiv, nepřiměly Putina zastavit boje jeho armády na Ukrajině. Foto: Kreml, kremlin.ru

Podle zdrojů blízkých Kremlu chce ruský prezident nejdříve dosáhnout vojenských úspěchů, než si sedne za jednací stůl se Zelenským.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Pokud se tři zdroje Financial Times z prostředí Kremlu nemýlí, Putin momentálně ztratil chuť na hledání diplomatické cesty z vlastní krvavé války na Ukrajině.

A to navzdory obrovským ztrátám na ruské straně (po dvou měsících vyrovnávají ztráty z 10 let války v Afghánistánu), podezření z válečných zločinů a riziku, že svou zemi ekonomicky vrátí o několik desetiletí zpět.

Oběť vlastních konspirací

Místo diplomacie se teď podle lidí obeznámených s jeho myšlenkovými pochody Putin soustředí

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Ukrajina

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější