Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Zrušení ostravské organizace SPD tamní členy zklamalo. Chtěli jsme jen víc peněz a demokracie, říkají

Vedení SPD. Foto: ČTK
Vedení SPD. Foto: ČTK

Poté, co vedení SPD zničehonic zrušilo organizaci v Moravskoslezském kraji, ztrácejí k němu někteří tamní členové důvěru. Někteří z nich údajně zvažují, že si založí vlastní politické hnutí.

Rozepře v hnutí SPD v Moravskoslezském kraji pokračují. Vedení hnutí SPD pověřilo ke konci února koordinátory, kteří mají založit novou krajskou organizaci namísto původní, již před časem hnutí zrušilo. SPD to oznámilo na svém facebooku s tím, že se nebudou vracet k „pořádkům“, které zavedl bývalý předseda regionálního klubu Lubomír Volný.

https://www.facebook.com/SPDmoravskoslezsky/posts/2193500774064756?__xts__[0]=68.ARDtAVRDVdgPSPNa9flOEMaWJQ8KG140jztlWPYPHgGuqd-hRYjDg6tO5kWBA4yHJNe_Pc0GrIDExUQTjTIEOTUqNTpgvN2LjUrhuFe6Gq3Zs1Hl7rXzt4y4k1BpEmjNnLCgKZV1MrqfXowQDilcSW6cnFRlI2SCYipEA3DwDl_xfDC7QU6MGMhpr35W3VtblPS1UZfl-_PIMiH5QXveKyH4fyQyYZ9bj86v4mp_46ANrnNeIqIS_WDuEOkx7y3i24dFujPtCz1ozrZFHuL-48D-fi8KtcKibddgoRSW6E2qSOyRbtq9ZXUxITRra2-bbrlyJ3o2EK10VBmgDw0_tQ&__tn__=-R

Poslanci z Moravskoslezského kraje nedostali nabídku, aby do nově vznikající organizace vstoupili. Koordinátorka Irena Bláhová to serveru iRozhlas.cz vysvětlila tím, že zatím neoslovili všechny, protože jim bývalé vedení SPD v Moravskoslezském kraji odmítá poskytnout seznamy členů.

S tím ale nesouhlasí poslankyně Ivana Nevludová. Deníku N sdělila, že veškeré potřebné dokumenty již poslali pražskému vedení SPD. „Nová krajská koordinátorka se měla pro iRozhlas vyslovit s tím, že seznamy zadržuji, a z toho důvodu nás nemohou oslovit. Toto se nezakládá na pravdě. První kontakt ze strany nových koordinátorů proběhl již 23. února, kdy nám zaslali první e-mail o tom, že kraj koordinují. To znamená, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější