Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Dinosauři už vymřeli. Tupé české komedie je mohou následovat

Hahaha, Jiří Langmajer má na obličeji masku. Foto: CinemArt
Hahaha, Jiří Langmajer má na obličeji masku. Foto: CinemArt

Po Vyšehradu vstupuje do kin další domácí pokus zvrátit covidový propad divácké návštěvnosti. Pokračování komedie Po čem muži touží je ale příliš špatným filmem na to, aby Lavimu mohlo byť jen olízat kotník.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Těžko odhadnout, po čem čeští diváci touží. A těžko věřit tomu, že po filmech, jako je pokračování komedie Po čem muži touží. První snímek z roku 2018 jen domyslel zápletku dvacet let starého hollywoodského hitu Po čem ženy touží s Melem Gibsonem. Nový snímek už jen vykrádá sám sebe. A činí to formou tak neinvenční, že i divácké masy musí prohlédnout kalkul, který tenhle film vrhl do českých kin: má jen vydělat, o to tu běží.

Muži, ženy, sem tam pes

V českých kinech o podobné filmy-produkty v posledních letech není nouze. Většinou jsou komediální, obsazené populárními českými herci a variují různé vztahové zápletky i názvy, v nichž jsou povětšinou muži, ženy, případně sem tam nějaký pes.

Cílí převážně na méně náročné divácké publikum, nejen prostoduchými zápletkami plnými stereotypních náhledů na ženské a mužské pohlaví.

Předpokládá se, že na podobné filmy vyrazí společně partička žen a bude

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější