Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Gól! Do kin vstupuje budoucí hit roku: drzý a hrdě buranský Vyšehrad

Julius Lavický alias Lavi, miláček žen, fotbalových fanoušků i publika. Foto: Bioscop
Julius Lavický alias Lavi, miláček žen, fotbalových fanoušků i publika. Foto: Bioscop

Fekální žádost o ruku nad záchodovou mísou. Prostoduché vtípky, vulgární hlášky, hořící penisy a sex s tchyní. Zvratky, exkrementy, tělesné tekutiny. Vyšehrad: Fylm je nekorektní až hrůza. Ale zároveň lze předpokládat, že to bude právě tenhle film, kterému se podaří přitáhnout diváky zpátky do kin. A odvést jejich pozornost od covidu a války na Ukrajině. A také od streamovacích platforem.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Pro náročnější publikum to bude poněkud překvapivý hit. Jeho hrdinou je prostoduchý fotbalista Julius Lavický zvaný Lavi z třetiligového, později druholigového klubu SK Slavoj Vyšehrad. Řada diváků jej zná už z populárního seriálu Vyšehrad, který před šesti lety uváděla internetová televize Obbod, později Stream. Hlavní hvězdou a také (spolu s Martinem Koppem) režisérem seriálu i filmu je Jakub Štáfek. Sestavu hlavních tvůrců doplňují scenárista Tomáš Vávra a kameraman Jan Filip.

Věrná karikatura běžného fotbalisty

Lavi je skvělý fotbalista a příšerný člověk s inteligencí hluboko pod republikovým průměrem. Je to hrdina z řádu někdejších hloupých Honzů a stejně jako další postavy ho inteligencí hravě předežene

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Fotbal

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější