Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Bruce Willis jde do důchodu: je to vůbec možné?

Bruce Willis, představitel drsňáků s nadhledem. Foto: Dennis Van Tine, ČT / AP / STAR MAX
Bruce Willis, představitel drsňáků s nadhledem. Foto: Dennis Van Tine, ČT / AP / STAR MAX

Podle oznámení Demi Mooreové z tohoto týdne odchází její bývalý manžel, hollywoodská akční hvězda první velikosti, s okamžitou platností do hereckého důchodu. Není to reakce na herecky slabá poslední léta ani protest proti válce v Ukrajině. Willis odchází ze zdravotních důvodů – ač jsme doteď mohli mít i na základě jeho filmů pocit, že je skoro nesmrtelný.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Jeho filmy nikdy nepatřily k tomu nejoceňovanějšímu z filmové produkce. A zvlášť v posledních letech byl kritizován za to, do jak mizerných filmových projektů vstupuje a jak špatně v nich hraje. Teď se ukazuje, že slabá Willisova filmografie posledních let měla jistý důvod – právě jeho zdravotní obtíže, které rodina dosud tajila. Nyní je jasné, že Bruce Willis se už na filmové plátno nevrátí.

Sedmašedesátiletý Bruce Willis hrál během své kariéry v mnoha filmech a mnoho z nich je zcela zapomenutelných. Přesto je jeho stopa v dějinách kinematografie nesmazatelná. Zejména díky slavné

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Film

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější