Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

„Viděl jsem tělo a nad ním dva lidi.“ Učitel zemřel po útoku mačetou, policie zadržela 19letého studenta

Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Učitel pražské střední školy přišel o život po útoku mačetou, pachatele – zřejmě studenta – už zadržela policie.

Policisté zadrželi možného pachatele, který dnes kolem poledne mačetou smrtelně zranil učitele Středního odborného učiliště Ohradní v Praze 4. „Kriminalisté z oddělení vražd podezřelého vypátrali a zadrželi,“ informovala kolem půl druhé policie na Twitteru. Po pachateli pátraly stovky policistů i vrtulník.

Policie následně informovala, že zadržen byl 19letý student školy, ve které k vraždě došlo. „Vypátrat se ho kriminalistům povedlo v Dolních Břežanech a v době zadržení nebyl pod vlivem drog ani alkoholu. Předpokládaným motivem činu byl spor mezi ním a pedagogem,“ napsali policisté.

Pracovnice školy Deníku N řekla, že obětí je učitel strojírenských předmětů. „Nevím, jestli mu někdo vyhrožoval nebo jestli to byla nějaká nenávist. Ani nevíme, kdo mu to udělal,“ popsala.

„Potkal jsem našeho třídního, který volal sanitku a říkal něco s mačetou. Viděl jsem na zemi pana učitele a dva lidi nad ním. Bylo to o přestávce, pak začala hodina a potom nás zamkli. Muselo to být někdy koncem hodiny. Policie si pak vzala lidi, kteří něco viděli. Já jsem tam nic moc neviděl, jen to tělo a dva lidi nad ním, nikoho, kdo by utíkal. Nevíme, kdo to byl, ale prý třeťák,“ popsal okamžiky po útoku student David.

„Dělali jsme si čaj a přišli kluci z patra pod námi, že učiteli

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Praha

Útok ve škole

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější