Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Místo bytu tělocvična. Praha 1 popřela část Babišových slov o ubytování pro uprchlíky

Šéf ANO Andrej Babiš interpeloval kvůli uprchlíkům ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Šéf ANO Andrej Babiš interpeloval kvůli uprchlíkům ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Expremiér Andrej Babiš kritizoval pražský magistrát i vládu, že nemají byty pro samoživitelky či zdravotně postižené, ukrajinským uprchlíkům je ale poskytly. V jedné ze dvou zmíněných ulic však šéfem ANO zmíněná Praha 1 pro Ukrajince nepřipravila byt, ale suterénní tělocvičnu.

Babiš vyčetl ve čtvrtek 24. března při sněmovních interpelacích na ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) vládě a Praze, že upřednostňují uprchlíky.

„Já hlavně děkuji vašemu primátorovi. Víte, v Praze nebyly byty pro zdravotně postižené, pro samoživitelky. A já jsem rád, že pro ukrajinské uprchlíky se našel byt v Haštalské a Zlatnické. To je pecka! Praha 1, Pařížská,“ podotkl šéf ANO.

Šéf Pirátů se vzápětí ohradil, že jde o nemovitosti po bývalých ministryních Aleně Schillerové a Kláře Dostálové (obě seděly ve vládě za ANO) v Salvátorské ulici, která je v těsném sousedství Pařížské.

Šéf nejsilnějšího opozičního hnutí ale namítl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější