Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Babiš vyčetl vládě byty pro uprchlíky v „Pařížské“. Dřív v nich bydlely jeho ministryně, tvrdí Bartoš

„To máme uprchlíky nechat na ulici nebo co by si pan Babiš představoval?“ rozhořčil se premiér. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
„To máme uprchlíky nechat na ulici nebo co by si pan Babiš představoval?“ rozhořčil se premiér. Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Šéf ANO Andrej Babiš obvinil vládu i pražského primátora Zdeňka Hřiba, že místo aby sehnali byty pro lidi s postižením a samoživitelky, dávají je uprchlíkům. Konkrétně jim vyčetl nemovitosti v centru Prahy, které ovšem podle ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) dříve obývaly členky jeho kabinetu Alena Schillerová a Klára Dostálová. Babiš ale namítá, že myslí jiné byty. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) se jeho předchůdce pokouší poštvat českou společnost proti uprchlíkům.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Já hlavně děkuji vašemu primátorovi. Víte, v Praze nebyly byty pro zdravotně postižené, pro samoživitelky. A já jsem rád, že pro ukrajinské uprchlíky se našel byt na Haštalské a Zlatnické. To je pecka! Praha 1, Pařížská,“ řekl ve čtvrtek na interpelacích ve Sněmovně s ironií expremiér Babiš v rámci interpelace ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti).

Šéf resortu mu hned namítl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Migrace a uprchlíci

Ruská válka na Ukrajině

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější