Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Na co jsme se dívali na streamovacích platformách v březnu

Zelenskyj nedal svou kůži lacino ani jako komik. Foto: Netflix
Zelenskyj nedal svou kůži lacino ani jako komik. Foto: Netflix

Největším akčním hrdinou se ukázal být prezident Ukrajiny. A to ještě předtím, než začal vést obrannou válku proti Rusku. Vedle toho blednou i beztak již bledé korejské zombie v All of Us Are Dead či vařené maso v Bodu varu. A po Případu: Ponorka si pozvání na prohlídku podmořského světa dvakrát rozmyslíte.

Služebník lidu / Servant of the People (Netflix)

Ukrajinský prezident se ujal úřadu v roce 2019, přesto jsou k vidění jeho fotografie v obleku v prezidentském paláci před vlajkou s ukrajinskou insignií, které se datují už do roku 2015. Nejsme svědky rozštěpení do dvou paralelních vesmírů, ačkoli při sledování seriálu Služebník lidu (Servant of the People) to tak může působit. I proto, že stejný název později nesla Zelenského politická strana.

Seriál, za kterým s produkční společností Kvartal 95 stojí právě herec, komik a nynější ukrajinský prezident, před pár dny Netflix znova zařadil do svého repertoáru. Tedy zatím jeho první sérii, v ruštině, s anglickými titulky. Sám Zelenskyj v něm hraje středoškolského učitele, který se díky virálnímu videu stal (tak trochu omylem) prezidentem Ukrajiny. Vládne, zatímco se každé ráno budí v domě se svými rodiči na kyjevském předměstí.

První a druhá série mají po 12 dílech, třetí má díly jen tři. To proto, že jakmile se Zelenskyj opravdu stal prezidentem, natáčení

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější