Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

BIS v kauze ruského ovlivňování voleb ukázala na Bystroně z německé AfD.

Vadí bývalý komunista? A narození mimo Česko? Průzkum pro Deník N ukázal, koho chtějí Češi za prezidenta

Analýza: Exkluzivní výzkum agentury Ipsos pro Deník N ukazuje, jakým kandidátům dává veřejnost zhruba devět měsíců před prezidentskými volbami přednost. Data výzkumníků také ukázala, jaké faktory by u konkrétních voličů mohly oslabovat zvažované favority na post hlavy státu.

Již za necelý rok bude mít Česko nového prezidenta. Miloš Zeman v březnu 2023 v roli hlavy státu definitivně skončí, svého nejvyššího ústavního činitele si miliony lidí zvolí zhruba o dva měsíce dříve. Pod vlivem doznívající pandemie covidu-19 i války na Ukrajině se prozatím předvolební kampaň rozbíhá spíše pozvolně.

Do prezidentského souboje se už sice přihlásili první uchazeči, hlavní favorité však prozatím finální verdikt neřekli. Z dostupných veřejných výzkumů se jeví, že aktuálně by se do čela pelotonu prezidentských kandidátů mohli řadit především předseda hnutí ANO Andrej Babiš a generál Petr Pavel.

Data agentury Ipsos, která má Deník N exkluzivně k dispozici, ukazují, jak se voliči na začátku března dívali na některé

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

TOP

Volby prezidenta ČR

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější