Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Deník N reaguje na urážky Karla Janečka

Redakce Deníku N plně stojí za svou redaktorkou Renatou Kalenskou, která pořídila profesionálně vedený rozhovor s kandidátem na prezidenta Karlem Janečkem a teď čelí jeho útokům na sociálních sítích.

Redakce Deníku N pracuje tři týdny v mimořádném nasazení, aby svým čtenářům přinášela spolehlivé zpravodajství a kvalitní analýzy probíhající války Ruska proti Ukrajině a potažmo Západu. V rámci našeho servisu a také seriálu Jak vybrat prezidenta jsme nabídli rozhovor s Karlem Janečkem, vedený s primárním ohledem na to, že se přihlásil o funkci hlavy státu, která je spojená s důležitými pravomocemi v oblasti bezpečnosti a zahraniční politiky.

Pan Janeček se v úvodu rozhovoru sám od sebe začal přirovnávat k ukrajinskému prezidentovi a vyzdvihovat v té souvislosti své životní zážitky. Už týden se na sociálních sítích pokouší svalit vinu za rozhovor, který se mu zjevně nepovedl, jak si přál, na naši redaktorku Renatu Kalenskou, jež s ním interview pořídila. Své reakce v průběhu času stupňuje, a teď ji dokonce začal nevybíravě urážet.

Redakce Deníku N za svou kolegyní plně stojí, Renata Kalenská odvedla na rozhovoru precizní novinářskou práci, díky níž si čtenáři mohou o Karlu Janečkovi a jeho prezidentských ambicích udělat obrázek sami. Abychom předešli jakýmkoli spekulacím, rozhovor odemykáme pro všechny a panu Janečkovi vzkazujeme, že situace na hraně vypadají jinak než jeden obyčejný rozhovor pro nezávislé a profesionální médium.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější