Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Putin volí syrský scénář: města obklíčit a pomalu zardousit. Pak jsou na řadě chemické zbraně, soudí britský generál

Britský generálporučík ve výslužbě Simon Mayall. Foto: Sgt. Opal Hood, Public domain, via Wikimedia Commons
Britský generálporučík ve výslužbě Simon Mayall. Foto: Sgt. Opal Hood, Public domain, via Wikimedia Commons

Ani na počátku třetího týdne nemají britští vojenští analytici zcela jasno, jaký je konečný cíl ruské invaze na Ukrajinu. Generálporučík ve výslužbě Simon Mayall soudí, že těsně před víkendem zamířila ruská vojska na všechna místa, která Vladimir Putin považoval před invazí za důležitá. Jiní analytici naznačují, co by mohly být další cíle invaze.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

„Všechny na počátku povzbuzovaly příběhy o hrdinském odporu Ukrajinců, ale z vojenského hlediska je čas na Putinově straně,“ uvedl Simon Mayall v rozhovoru pro BBC.

Domnívá se, že ruská ofenziva se teď odehrává podle syrského scénáře: obklíčit města, vyzvat civilní obyvatele, aby je opustili, vyhrožovat těm, kteří kladou odpor, a pak

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější