Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Putin na začátku války vycházel ze čtyř domněnek. Všechny byly chybné, říká šéf CIA

Vladimir Putin se včera během válčení na Ukrajině sešel v Kremlu s ombudsmankou pro práva dětí Marií Lvovovou-Bělovovou. Foto: Kreml, kremlin.ru
Vladimir Putin se včera během válčení na Ukrajině sešel v Kremlu s ombudsmankou pro práva dětí Marií Lvovovou-Bělovovou. Foto: Kreml, kremlin.ru

Putinův plán invaze nebyl nejlepší a ruská armáda má problémy s morálkou a logistikou, ale Ukrajinu čeká několik „ošklivých týdnů“. Předpovídají to americké zpravodajské služby. Jejich vedení v úterý téměř tři hodiny vypovídalo v Kongresu. Většina jejich odpovědí byla veřejná.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Nemluvili jen o válce na Ukrajině; kongresmani z výboru pro zpravodajské služby se jich ptali i na Írán, Čínu a kybernetické útoky.

Většina otázek ale logicky směřovala k ruské invazi. Shrnuli jsme to nejdůležitější a nejzajímavější, co řekli šéfové a šéfka nejvlivnějších amerických zpravodajských služeb.

Z čeho vycházel Putin při plánování invaze?

Dnes už prakticky

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

USA

Vladimir Putin

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější