Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Policie obvinila Feriho ze znásilnění. „Dokážu svou nevinu,“ tvrdí exposlanec

Foto: Gabriel Kuchta, Deník N
Foto: Gabriel Kuchta, Deník N

Policie obvinila bývalého poslance Dominika Feriho (TOP 09) ze znásilnění, potvrdily Deníku N dva zdroje blízké vyšetřování. Mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala sdělil, že policie začala stíhat jednu osobu pro trestný čin znásilnění. Exposlanec na to reagoval slovy, že proti stíhání podává stížnost. Na Feriho případ loni upozornily Deník N a Alarm.

„Dne 7. března 2022 zahájil policejní orgán trestní stíhání jedné fyzické osoby pro jednání, které bylo kvalifikováno jako trestný čin znásilnění,“ řekl pro Deník N mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Jméno obviněného Cimbala nechtěl sdělit. Dva zdroje obeznámené s případem ale Deníku N potvrdily, že jde právě o exposlance Feriho.

Pražská policie pak doplnila, že sdělila obvinění i za znásilnění spáchané na „dítěti“. „V případě odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi,“ napsal mluvčí pražské policie Jan Daněk v tiskové zprávě. Později upřesnil, že jde o „osobu, která dovršila sedmnáctý rok věku“.

Feri Deníku N řekl, že

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Dominik Feri

Sexuální násilí a obtěžování

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější