Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Pointa N: Kyjev odolává, Charkov pod palbou a zahanbený Putin

Následky ruského raketového útoku na televizní věž v Kyjevě. Foto: DSNS Ukrajiny
Následky ruského raketového útoku na televizní věž v Kyjevě. Foto: DSNS Ukrajiny

Ruským silám se ani šestý den invaze nepodařilo dostat do Kyjeva, zato Charkov hlásí desítky obětí. Evropské země dál vyjadřují podporu Ukrajině a chtějí jí umožnit co nejrychlejší vstup do EU. I naše unijní dysfunkční rodina si už ale pomalu přiznává, že to nebude jen tak.

Hlavní události dne vybrala a okomentovala Dominika Píhová.

Invaze, den šestý

Ruská agrese na Ukrajině dál pokračuje a stejně jako posledních několik dní i dnešek začal rozespalým scrollováním zpravodajskými notifikacemi, u kterých si člověk není po probuzení úplně jistý, jestli jde o zlý sen, nebo hrůzostrašnou realitu.

Kyjev dál odolává obléhání ze všech stran, na tamním nádraží vládne chaos a maximum lidí se snaží odjet na západ. Ruské ministerstvo obrany varovalo, že na konkrétní cíle v ukrajinském hlavním městě udeří přesně naváděnými střelami. Odpoledne ruské síly zasáhly kyjevskou televizní věž.

Podobně pochmurné zprávy přichází z Charkova – raketový útok na náměstí Svobody za sebou nechal několik zraněných, včetně jednoho dítěte. Prezident Volodymyr Zelenskyj v souvislosti s útokem na centrum města prohlásil, že jde ze strany Moskvy o válečný zločin. „Od té doby se Rusko stalo teroristickým státem. Nikdo neodpustí. Nikdo nezapomene,“ odsoudil kroky agresora.

Při útocích na civilní cíle v druhém největším městě už zemřely desítky lidí. První oběť hlásí Indie – šlo o

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Pointa N

Nezařazené

V tomto okamžiku nejčtenější