Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kdo má tohle vydržet?

Všichni chceme, aby to co nejdřív skončilo a vrátilo se vše do normálu. Jenže nevrátí. Foto: Vika Strawberrika
Všichni chceme, aby to co nejdřív skončilo a vrátilo se vše do normálu. Jenže nevrátí. Foto: Vika Strawberrika

Sotva skončilo jedno neuvěřitelně stresové a dlouho trvající období, máme tu druhé, dokonce ještě horší. Terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad tím, jak si teď sobě samým (i navzájem) pomoct.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Pamatujete na dobu, kdy tu byl „nějakej“ covid? Pamatujete na dobu, kdy jsme se dívali ve zprávách na to, kolik je nakažených lidí, kolik v nemocnicích, ale taky kolik jich zemřelo?

Pamatujete na dobu, kdy se psaly texty na téma, jak se máme zabezpečit proti negativnímu vlivu katastrofických zpráv, o tom, že už nikdy nebude nic jako dřív? O tom, že svět se změnil? A pamatujete na doby, kdy se lidé proti tomu bránili a psali něco o zlých vakcínách, čipech a ovcích?

Tak teď se ten svět opravdu změnil.

Jen pár nejzasvěcenějších ekonomů, futurologů a historiků nejspíš tuší, jak moc a co nás může čekat.

Všichni teď

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Duševní zdraví

Ruská válka na Ukrajině

Česko, Kontext N

V tomto okamžiku nejčtenější