Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

O tom, zda Rusko někde zaútočí, rozhoduje jedinec s omezenou životní zkušeností a hlavně čím dál víc izolovaný od svého okolí

Tam někde za dveřmi je okolní svět. Ilustrační foto: kremlin.ru
Tam někde za dveřmi je okolní svět. Ilustrační foto: kremlin.ru

Komentář Michaela Romancova: Viděli jste Formanův film Lid versus Larry Flynt? Pokud ano, možná si vybavíte scénu, ve které je už velmi bohatý, na alkoholu a drogách závislý Larry zabarikádovaný ve své luxusní rezidenci a odmítá se vzdát policii, dokud kvůli dění kolem jeho vily nepřeruší vysílání všechny zpravodajské TV kanály v L. A. a nezačnou se věnovat jen jemu. Putinovo jednání v posledních letech se tomu v řadě aspektů bohužel podobá.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Všichni, kdo se Rusku dlouhodobě věnují, vědí, že se Putin kvůli covidu-19 v podstatě zcela izoloval. I nadále se samozřejmě nechává vidět v médiích (nikomu jinému není věnována taková pozornost), ale stáhl se do „bunkru“, odkud komunikoval s veřejností, členy vlády nebo gubernátory.

Bunkry má údajně dva, oba zcela identické, aby nebylo možné snadno zjistit, kde se právě nachází. Jeden v Moskvě, v rezidenci Novo Ogarjovo, kde se zdržuje raději než v Kremlu, a druhý nejspíš v jižní rezidenci Bočarov Ručej u Soči. Není však vyloučeno, že by ten druhý mohl být v obludném paláci, který si dle známého filmu, jejž o něm natočil Alexej Navalnyj, nechal postavit v Gelendžiku.

K tomu je třeba přičíst další izolační faktory. Putin nemá

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Názor

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Vladimir Putin

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější