Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Fotografové fungovali ve zvláštním režimu, Schillerová jim prominula nedostatečné vzdělání, zjistil audit

Alena Schillerová odměňovala své fotografy nadstandardně, zjistil audit ministerstva financí. Foto: archiv Aleny Schillerové
Alena Schillerová odměňovala své fotografy nadstandardně, zjistil audit ministerstva financí. Foto: archiv Aleny Schillerové

Ministerstvo financí ukončilo audit, který se zaměřil na zaměstnávání fotografů v době řízení úřadu Alenou Schillerovou (ANO). Auditoři přišli na dvě závažná zjištění, z nichž vyplývá, že fotografové měli v resortu nestandardní postavení, a to navzdory nedostatečnému vzdělání.

Tým auditorů se podíval na „vybrané činnosti odboru vnějších vztahů a komunikace“, které se týkaly jeho fungování za bývalé šéfky resortu. Jak totiž Deník N opakovaně popisoval, Schillerová pro vlastní propagaci zaměstnala na tiskovém odboru dva fotografy.

Auditoři v šestnáctistránkovém dokumentu, který má Deník N k dispozici, konstatují, že „audiovizuální obsah vytvořený vybranými zaměstnanci MF byl opakovaně a v některých případech i výlučně využíván na sociálních sítích, které nebyly vlastněny ani oficiálně spravovány ministerstvem financí“.

Výsledkem auditu jsou dvě zjištění, obě jeho autoři označili za

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější