Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ne, Fiala s Válkem opravdu neplánují esemeskový puč

Mnozí odpůrci covidových opatření a vakcín se nyní orientují na podporu Ruska. Ilustrační foto z demonstrace proti pandemickému zákonu: Gabriel Kuchta, Deník N
Mnozí odpůrci covidových opatření a vakcín se nyní orientují na podporu Ruska. Ilustrační foto z demonstrace proti pandemickému zákonu: Gabriel Kuchta, Deník N

Komentář Jana Moláčka: Pandemický zákon jeho odpůrci přirovnávají k nechvalně známým dekretům z historie, kterými si pozdější diktátoři přisvojili moc na úkor parlamentů a soudů. Něco na způsob Hitlerova zmocňovacího zákona. Jenže když se podíváme na konkrétní výhrady proti zákonu, celá konspirace dost neslavně splaskne. Pokud tedy nevěříme, že Petr Fiala s Vlastimilem Válkem hodlají provést puč přes esemesky.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Esemeska. V devadesátých letech revoluční novinka, která milionům lidí změnila způsob, jakým si do té doby domlouvali hospody a rande. Dnes už trochu staromódní, ale pořád užitečná třeba v tom, že dorazí i na ten nejméně chytrý telefon.

Málokdo by asi čekal, že se tahle nevinná technická vychytávka dočká na stará kolena hlavní role v komplotu, jehož cílem nemá být nic menšího než likvidace české demokracie a nastolení totality srovnatelné s nacistickou diktaturou.

Přesně to se ale děje. Právě možnost nařizovat lidem izolaci či karanténu přes SMS je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Dezinformace

Názor

Česko, Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější