Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nezajímalo je, co jim chceme říct, a zbrkle nás odmítli, zlobí se Altnerovi dědicové. Nenechali je mluvit na sjezdu ČSSD

Dědicové po právníkovi Zdeňku Altnerovi, kterému má podle soudu ČSSD zaplatit 338 milionů korun, měli zájem vystoupit na sjezdu strany. Tvrdí, že chtěli se svými stanovisky „lidsky, slušně, ve vší úctě“ seznámit všechny delegáty, aby se k nim nedostávaly zprostředkované informace. Šéf ČSSD Jan Hamáček jim ale nevyhověl.

Před dvěma týdny se na předsedu sociálních demokratů obrátila Veronika Altnerová s prosbou, že chce spolu se svým bratrem Patrikem vystoupit na sjezdu sociální demokracie, který začíná v pátek. Altnerovi s ČSSD vedou spor o zaplacení stamilionové pohledávky. Odmítnutí předsedy Jana Hamáčka přišlo hned druhý den, podle Altnerové skrze média.

„Byla jsem upřímně řečeno překvapená, že zamítnutí přišlo tak brzo. A jestli jsem to správně pochopila, rozhodl o tom jen pan předseda, nikdo o tom nekomunikoval ani na nějakém vyšším orgánu,“ říká Veronika Altnerová v rozhovoru pro Deník N.

Na Altnerovou ani na jejich právního zástupce Václava Veselého se nikdo ze sociální demokracie neobrátil s dotazem, co přesně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější