Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PolitikoN: Kdo neskartuje, nepracuje na Hradě. A proč Okamura nikdy nespí

PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N
PolitikoN je pravidelný newsletter Deníku N, v němž političtí reportéři shrnují dění na domácí politické scéně. Grafika: Deník N

Hrad skartoval nejen Vrbětice, hnutí SPD obstruovalo, Andrej Babiš (ANO) bloudil. Přehled politického dění v uplynulém týdnu pro vás připravila Hanka Mazancová.

Začátek uplynulého týdne navázal na zprávu z víkendu, že Hrad skartoval tajnou zprávu Bezpečnostní informační služby (BIS) k Vrběticím. Zjistila to policie, když přišla zjišťovat, zdali s ní nemanipuloval někdo, kdo k tomu nemá příslušnou bezpečnostní prověrku.

Jestli se hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi něco rozhodně nedá upřít, tak je to jeho superschopnost přitahovat veřejný a mediální zájem k práci Pražského hradu. Je to až skoro nespravedlivé ke spoustě jiných institucí, které musejí na tiskových odborech vymýšlet různé marketingové kampaně. (To říkám ve vší úctě a respektu k práci Jiřího Ovčáčka, samozřejmě.)

Každopádně tento týden přišla hradní skartovačka na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

PolitikoN

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější