Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nově nalezené dokumenty popisují, že Trump chtěl povolat armádu, aby zabavila volební přístroje

Donald Trump chtěl dokázat, že volební přístroje podvádějí, a tak je chtěl zabavit pomocí armády. Snahu o zvrácení voleb přiznal ve vlastním prohlášení. Foto: Bill Ingalls, NASA, Flickr
Donald Trump chtěl dokázat, že volební přístroje podvádějí, a tak je chtěl zabavit pomocí armády. Snahu o zvrácení voleb přiznal ve vlastním prohlášení. Foto: Bill Ingalls, NASA, Flickr

Za zavřenými dveřmi Trumpových jednání vznikaly plány, jak do zvrácení výsledku prohraných prezidentských voleb na podzim 2020 zapojit tři silová ministerstva – obrany, spravedlnosti a vnitra – a s jejich pomocí vrátit Trumpa do prezidentského křesla, píší americká média o vyšetřování vedeném Kongresem.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když jedna z právniček pohybujících se kolem Donalda Trumpa tvrdila, že americké volební přístroje napadli pomocníci zesnulého venezuelského diktátora, mnozí se té absurditě smáli. Hugo Chávez byl sedm let mrtvý.

Právniččině konstrukci, že by server umístěný v Německu dokázal převádět hlasy odevzdané americkými voliči v USA Trumpovi na hlasy pro Joea Bidena, mohli uvěřit snad jen ti nejskalnější ze skalních exprezidentových příznivců.

Teď se ale ukazuje, že Sidney Powellová k tomu smyšlenému tvrzení měla ještě strategičtější příčinu.

Tato tvrzení byla sepsána do

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Americké volby

Donald Trump

USA

Útok na Kapitol

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější