Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Nejlepší hudba roku 2021, část 2: Interpreti. Velká anketa Deníku N

Michal Prokop byl v naší anketě mezi odpovídajícími i mezi jmenovanými. Foto: United Islands
Michal Prokop byl v naší anketě mezi odpovídajícími i mezi jmenovanými. Foto: United Islands

Podobně jako před dvanácti měsíci jsme v rámci ankety o tom nejzajímavějším v hudbě v uplynulém roce kromě expertů oslovili i hudebníky a hudebnice. Sestavit její konečnou podobu však připomínalo boj se zákeřnou skládačkou. Muzikanty jsme často zastihli nemocné, pracovně vytížené či na exotické výpravě. Odpovídá dvanáct interpretů z různých oblastí hudby.

Sonja Krohn

(Kill The Dandies!)

V uplynulém roce jsem byla vytížena vlastními projekty, a tak mi nezbylo moc času na sledování kulturních novinek. Z toho mála, co se ke mně dostalo, chci vypíchnout úspěch mých oblíbených Madhouse Express a objev plzeňských Blue Chesterfield.
Vůbec česká nezávislá scéna je navzdory covidu v rozkvětu. Například festival Podtvrzí a aktivity lidí kolem něj mi jsou moc sympatické nebo dění v ostravském Docku… Těch lidí a míst je po celé ČR víc. Jsou to většinou nadšenci, které covid nepoložil, protože dělají svoje akce z čistého entusiasmu, a tak jsou na nedostatek financí zvyklí. Většinou to jsou lidi, co mají svoje běžné povolání a ve volném čase a ze svých úspor organizují výstavu nebo koncert. Nebýt takových, tak něco jako český underground nebo nezávislá scéna vlastně neexistuje.

Rok 2021 byl pro mne rokem

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hudba

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější