Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Náměstek Kožušník šel s Topolánkem k ministru Bekovi, nabídli mu projekt k předsednictví

Mirek Topolánek a Eduard Kožušník. Foto: Deník N
Mirek Topolánek a Eduard Kožušník. Foto: Deník N

Nově jmenovaný politický náměstek ministra průmyslu Edvard Kožušník (ODS) se ve středu sešel s bývalým premiérem Mirkem Topolánkem, jenž pracuje pro skupinu Daniela Křetínského. Kožušník tvrdil, že šlo o náhodné setkání přátel a že debatovali „o životě“. Nyní se ale ukázalo, že spolu řešili projekt týkající se českého předsednictví v Radě EU, který den po schůzce společně představili ministru pro evropské záležitosti Mikuláši Bekovi.

Náměstek ministra průmyslu Edvard Kožušník se o středečním obědě v pražské kavárně zdráhal mluvit. Uvedl, že svého dlouholetého přítele Mirka Topolánka potkal náhodou a že hovořili o životě. Popřel také, že spolu probírali konkrétní projekt. „Nebavili jsme se o konkrétním projektu. Komunikace byla od rodiny po staré známé, to je celé,“ sdělil náměstek.

Nyní ale vychází najevo, že s Topolánkem konkrétní projekt řešili, a to k předání předsednictví Rady EU z Francie do Česka – a o den později ho spolu představili ministru pro evropské záležitosti Mikuláši Bekovi (STAN).

Ten to Deníku N potvrdil. „Objednali se ke mně

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Zákulisí moci

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější