Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Komik Ricky Gervais si v seriálu After Life utahuje z aktuálního tématu: smrti a truchlení

Truchlící si může dělat, co chce. Nebo snad ne? Foto: Netflix
Truchlící si může dělat, co chce. Nebo snad ne? Foto: Netflix

Hořkosladký seriál After Life, jehož poslední řada právě na Netflixu kraluje světovým žebříčkům sledovanosti, vyvolává smích i pláč. Britský komik Ricky Gervais v něm otevírá téma truchlení nad ztrátou blízké osoby a citlivě žertuje na téma života i smrti.

Stand-up komik a tvůrce řady úspěšných komediálních seriálů Ricky Gervais je oficiálně jedním z nejlepších britských komiků všech dob. V roce 2016 získal Cenu BAFTA Britannia Charlieho Chaplina a jeho seriál The Office (Kancl) byl uveden ve více než devadesáti zemích světa a stal se tak vůbec nejúspěšnější britskou komedií všech dob. Podcast The Ricky Gervais Show, který rodák z Readingu začal vysílat už před dvaceti lety, byl zase ve své době nejstahovanějším pořadem na internetu, což mu v roce 2007 vyneslo i zápis do Guinnessovy knihy rekordů. Není proto divu, že nejnovější, třetí řada jeho seriálu After Life (Po životě), kterou šedesátiletý komik vydal v polovině ledna, je v současné době nejsledovanějším programem na Netflixu. V čem tkví jeho kouzlo?

Uražený Hollywood

Když Ricky Gervais těsně před pandemií poprvé vystoupil v Praze, kde zahajoval své stand-up turné s názvem Supernature, prohlásil o českém publiku, že je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Seriály

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější