Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Povinná aplikace pro sportovce na olympiádě v Číně je tak děravá, že Nizozemci mobily zničí. Češi „věří organizátorům“

Binární kód v matrixu čínské vlajky. Grafika: Birgit Korberová, Adobe Stock
Binární kód v matrixu čínské vlajky. Grafika: Birgit Korberová, Adobe Stock

MY2022, povinná aplikace pro všechny účastníky ZOH 2022 v Pekingu, má kritickou chybu. Šifrování, které chrání hlasový a souborový přenos uživatelů, se totiž dá jednoduše obejít.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Zranitelné jsou i zdravotní celní formuláře, kde se nacházejí údaje o pasech a demografické informace, zdravotní a cestovní anamnéza. Odpovědi serveru lze oklamat, což případnému útočníkovi umožní poslat uživatelům falešné pokyny.

Tak zněl první a klíčový bod nálezu studie Citizen Lab, výzkumné skupiny Torontské univerzity, která se věnuje kyberbezpečnosti.

Překlad: oficiální olympijská aplikace není bezpečná a data z ní se mohou dostat do rukou neznámých lidí, společností nebo institucí.

Organizační výbor pekingské olympiády na tuto zprávu reagoval tím, že jediným zájmem Číny je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Čína

Hackeři a kyberbezpečnost

Olympijské hry

Sport, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější