Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Kreml nám podstrkuje slaměné panáky, nenechme se jimi zmást, varuje v článku britský ministr obrany

Ministr obrany Ben Wallace: Britská vláda není ve sporu s Ruskem a ruským lidem – zdaleka ne –, ale vadí jí zlovolné aktivity Kremlu. Foto: Tayfun Salci, ZUMA/ČTK
Ministr obrany Ben Wallace: Britská vláda není ve sporu s Ruskem a ruským lidem – zdaleka ne –, ale vadí jí zlovolné aktivity Kremlu. Foto: Tayfun Salci, ZUMA/ČTK

Britský ministr obrany Ben Wallace odmítl v ostře laděném článku uveřejněném na oficiálních stránkách londýnské vlády Putinovy teze o Velkém Rusku zahrnujícím i Ukrajinu, označování NATO za agresora a obviňování všech, kdo nesdílejí kremelský pohled na svět, za rusofoby. Překlad článku přinášíme v plném znění.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Poslední dobou jsem musel svým evropským spojencům nespočetněkrát vysvětlovat, co je to v argumentaci „slaměný panák“. To proto, že nejlepším ztělesněním slaměného panáka je v současnosti tvrzení Kremlu, že ho ohrožuje NATO. V posledních týdnech tento slaměný panák ještě povyrostl díky výroku ruského ministra obrany, že USA „připravují na východní Ukrajině provokaci s chemickými složkami“.

Kreml si zjevně přeje, abychom se všichni zabývali tímto falešným tvrzením, místo abychom poukázali na skutečnou agendu prezidenta Ruské federace. Při pohledu na fakta se obvinění vůči NATO rychle rozplynou.

Zaprvé

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

NATO

Názor

Ruská válka na Ukrajině

Rusko

Ukrajina

Komentáře

V tomto okamžiku nejčtenější