Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Starostové posílají jako náměstka na spravedlnost advokáta Dvořáka. Blažek už ale jeho místo obsadil

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Foto: Ludvík Hradilek, Deník N

Politickým náměstkem ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) se má stát nominand Starostů a nezávislých Karel Dvořák. Zatím však nemůže být jmenován, protože obě místa politických náměstků na ministerstvu jsou obsazena. „Počítáme s tím, jenom to nyní není na pořadu dne,“ řekl k tomu Deníku N Blažek.

Jen několik dní po příchodu na ministerstvo spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) provedl systematizaci, takzvanou změnu podoby úřadu, kterou nová vláda schválila 22. prosince loňského roku. O své posty tak přišel náměstek pro boj s korupcí Jeroným Tejc a náměstek pro legislativu Michal Franěk, jak upozornil server Seznam Zprávy.

Blažek pak obě pozice politických náměstků obsadil Antonínem Stanislavem a Radomírem Daňhelem z ODS. Jeden post politického náměstka mělo přitom slíbené hnutí Starostové a nezávislí, kteří jako svého nominanda začátkem ledna vybrali pražského advokáta Karla Dvořáka, jak potvrdil předseda hnutí Vít Rakušan.

„Ano, můžu to potvrdit,“ reagoval advokát Karel Dvořák na informace Deníku N, že právě on se má stát politickým náměstkem ministra spravedlnosti. Dvořák původně počítal s tím, že na resort přijde

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější