Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Djoković opět vypovězen z Austrálie. Tresty mu hrozí i v Srbsku a ve Španělsku. Vysvětlujeme, o co v kauze jde

Srbský tenista je podle australského ministra imigrace „talismanem antivaxerského hnutí“. Foto: ČTK/Panoramic / Chryslene Caillaud
Srbský tenista je podle australského ministra imigrace „talismanem antivaxerského hnutí“. Foto: ČTK/Panoramic / Chryslene Caillaud

Australský ministr pro imigraci Alex Hawke zrušil víza pro srbského tenistu Novaka Djokoviće. Ten byl ze země poprvé vyhoštěn minulý týden kvůli porušení pravidel při příletu do země, v hotelu ale čekal na výsledek odvolání, kterému soud v pondělí vyhověl. Vysvětlujeme – i pro nefanoušky tenisu –, o co v čím dál zamotanější kauze nejlepšího světového tenisty jde.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Djoković se může proti opětnému odnětí víza odvolat a očekává se, že jeho tým to udělá.

Pokud se tenistův tým neodvolá nebo neuspěje, bude Djoković z Austrálie vyhoštěn a může mu hrozit zákaz vstupu do země až na tři roky.

„Při rozhodování jsem pečlivě zvážil

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Balkán

Oceánie

Tenis

Sport, Svět

V tomto okamžiku nejčtenější