Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Piráti nepodpořili Starosty při hlasování o jejich financování. V rozporu nejsme, tvrdí strany

Předseda STAN Vít Rakušan (vpravo) a šéf Pirátů Ivan Bartoš. Foto: ČTK
Předseda STAN Vít Rakušan (vpravo) a šéf Pirátů Ivan Bartoš. Foto: ČTK

Mezi koaličními partnery Piráty a Starosty to dnes zaskřípalo. Při hlasování o programu mimořádné schůze k vysvětlení financování STAN se Piráti zdrželi. Později jejich předseda Ivan Bartoš napsal na Twitter, že by Starostové měli své financování vysvětlit. Podle představitelů obou uskupení ale v rozporu nejsou.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Když dnes měla Sněmovna mimořádně řešit bod s názvem „Vysvětlení původu peněz financování hnutí STAN ze zahraničí“, dovolávali se opoziční poslanci ANO a SPD vysvětlení i od Pirátské strany, která se Starosty v loňských volbách kandidovala.

Například místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová (ANO) připomněla, jak v minulém volebním období představitelé Pirátů ve Sněmovně navrhovali protikorupční opatření a že je za to chválily i neziskové organizace. Ptala se proto pirátských poslanců, co říkají na fakt, že jejich koaliční partner má nejasné financování.

„Proto bych v tuto chvíli ráda vyzvala Českou pirátskou stranu, protože kandidovala s hnutím STAN, aby

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Sněmovní volby

Tomio Okamura a SPD

Vláda Petra Fialy

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější