Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Trump zmínil, že se nechal očkovat. Část fanoušků mu to nedokáže odpustit

Foto: Gage Skidmore, Flickr
Foto: Gage Skidmore, Flickr

Vakcíny jsou skvělé, šokoval Donald Trump mnohé příznivce. Ti mají pocit, že je zradil a „nechal Bidenovi napospas“.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Dřív odmítal nosit roušky, očkovat se nechal sice hned, jak mohl, ale potají. Teď je Donald Trump náruživým propagátorem vakcín proti covidu, hlásí se k jejich „vynálezu“ a nabádá své příznivce, aby si je také nechali aplikovat. Ti jsou z toho zmatení.

Někteří na něj kvůli tomu dokonce zanevřeli a američtí komentátoři hovoří o tom, že tyto výroky mohou být pro vztah Trumpa a jeho obdivovatelů osudné. Jiní zase namítají, že pro propagaci očkování mezi republikánskými voliči Trump naopak může dokázat zázraky, jaké se jiným dosud nepovedly: zvýšit míru jejich proočkovanosti.

Všechno začalo rozhovorem bývalého prezidenta s moderátorkou stanice Fox News Candance Owensovou, která je odpíračkou očkování.

„Vymyslel jsem vakcínu, tři vakcíny. Všechny jsou velmi dobré. Navrhl jsem je za méně než devět měsíců. Přitom to mělo

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Donald Trump

Očkování

USA

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější