Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Ministerstvo v růžové zahradě. Úřad si zaplatil scény v oblíbeném seriálu

Záběr z 995. dílu seriálu Ordinace v růžové zahradě s letákem MPSV. Reprofoto: Voyo
Záběr z 995. dílu seriálu Ordinace v růžové zahradě s letákem MPSV. Reprofoto: Voyo

Ministerstvo práce a sociálních věcí si za téměř 700 tisíc zaplatilo takzvaný product placement v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Cílem byla propagace sociálního bydlení. Smlouva s TV Nova se v registru objevila více než rok po jejím uzavření.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Paní Bursíková je samoživitelka, jejíž syn se rád pere a skončí v nemocnici. Mladý záchranář k rodině projeví velký soucit, zřejmě i proto, že problémový mladík mu připomíná jeho samého. Nabídne jí tedy pomoc v podobě sociálního bydlení.

Žena zpočátku odmítá, protože má obavy, že je to jen „pro socky“. Poté co ji ale správce ubytovny obtěžuje a její syn mu z pomsty posprejuje auto, nakonec nabídku záchranáře přijme a sejde se se sociálními pracovnicemi. Ty jí vysvětlí, že nemusí skládat kauci a že nepůjde o spolužití s „feťáky“. Jde o speciální byty od obce pro samoživitelky, seniory a další osoby v nouzi.

Tento děj viděli před časem diváci oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě. Zmíněné scény do něj byly naroubované

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Chudoba

Seriály

Televize

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější