Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Tajemnou ženu z kauzy Babiše mladšího znají i na Novém Zélandu. Také tam si lidé stěžují, že přišli o peníze

Hana Demeterová v České televizi v roce 2013. Foto: Repro foto ČT
Hana Demeterová v České televizi v roce 2013. Foto: Repro foto ČT

Žena vystupující pod přezdívkou Bohdan Švarc komunikovala s Andrejem Babišem mladším až čtrnáct hodin denně, a to i přes dvanáctihodinový časový rozdíl mezi Českem a Novým Zélandem, kde žije. Deník N se vydal po stopách aktivit Hany Demeterové na Novém Zélandu, kde také vyvolávají pozornost.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Hana Demeterová dlouho vystupovala jako bojovnice za lidská práva a humanitární pracovnice. V roce 2016 ale novináři odhalili i její druhou tvář a zveřejnili svědectví, podle nichž sice potřebným naoko pomáhala, ale zároveň si na jejich úkor přilepšovala. Další lidé pak tvrdí, že je připravila o stovky tisíc korun, které z nich vylákala na „slibné“ podnikatelské projekty.

Po tomto odhalení Lidových novin Demeterová odletěla na Nový Zéland, podle tamních médií to bylo v září 2017. Už v roce 2018 byla spojená s novým projektem.

Novozélandské noviny Otago Daily Times začaly psát o jakési paní Haně Fisherové z České republiky, která chtěla spolu se dvěma Rusy

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Andrej Babiš

Oceánie

Česko

V tomto okamžiku nejčtenější