Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Česká sestra zažila v USA útoky antivaxerů. Do nemocnice nás vodila ochranka, líčí

Česká zdravotní sestra Silvia Sauvé se fotila při práci na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Auburnu v americkém státě Washington. Foto: archiv Silvie Sauvé
Česká zdravotní sestra Silvia Sauvé se fotila při práci na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Auburnu v americkém státě Washington. Foto: archiv Silvie Sauvé

„Pracuju v americkém zdravotnictví dlouho, ale nic takového, co se dělo posledních dvacet měsíců, jsem dosud neviděla,“ říká česká zdravotní sestra Silvia Sauvé. Na vlastní kůži zažila, jak konspirátoři demonstrovali před nemocnicí a vyhrožovali zdravotníkům, že se jim pomstí, pokud nepropustí známého antivaxera. Ten přitom v kómatu bojoval o život.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Město Auburn nedaleko Seattlu je velké asi jako Zlín. Místní nemocnice má na jednotce intenzivní péče šestnáct lůžek a jednou ze sester, které se o pacienty starají, je i Češka Silvia Sauvé. Americkou pandemii covidu-19 tak má posledních dvacet měsíců možnost zažívat doslova z první ruky.

„Všechna lůžka jsou plná. Každý, kdo tu leží, je

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Covid-19

Očkování

USA

Zdravotnictví

Svět

V tomto okamžiku nejčtenější